Svinerygsuppe

1½- 2 kg rygben 1 lille hvidkålshoved 4 gulerødder ½ selleri 5 hele peber korn 1 spsk. salt 2 I vand

Benenevaskes eller tørres rene for splinter, lægges i vand tilsat salt og koges i 1time. Suppen skummes og derefter tilsættes hvidkålen, der er delt i 8 stykker.hele gulerødder og sellerien, der er skåret et par gange igennem og det helekoges yderligere ½ time. Ben og ituskårne urter anrettes på et varmt fadsammen med kogte kartofler og serveres til suppen sammen med rugbrød og sennep.Hvidkålen kan udelades og i så tilfælde smages suppen sursødt til med sukkerog eddike. Der kan evt. koges æblestykker og svesker på suppen og kommesmelboller i før anretningen.

© 2020 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/