Til 2 personer
Selleri puré: 1 knold selleri renset og skåret i grove stykker ½ l sødmælk 100 g smør 16-20 hasselnødde kerner
Selleri stykkerne koges møre i mælk og tages herefter op og blendes med salt, peber, smør og lidt af mælken. Puréen holdes lun. Nødderne ristes hele i en skefuld smør og drysses på toppen af puréen lige inden servering.
Kantareller: 400 g kantareller rensede Rist kantarellerne på pande i olie. Brombær glaseret rødbede: 4 små rødbeder (kogt møre i saltet vand og smuttet for skind) 100 g brombær (evt. frosne) 4 spsk rødvins eddike 1 spsk smør bredbladet persille Rødbederne skæres i grove stykker og lægges i en gryde med eddike, brombær og smør og tilberedes under låg i 4-5 min. Tilsæt persille som det sidste inden servering. Krondyr Steaks: Steg 2 krondyr Steaks i olie på en glohed pande i 3-5 min. på hver side (alt efter hvor rød du ønsker din bøf). Lad dem hvile i et par minutter i folie før de serveres hele eller trancheret (i tynde skiver).
Rødløgene skæres i ringe og midten af løget fjernes. Vand, sukker og eddike koges op og hældes kogende over løg ringene, der herefter trækker kolde og fortsat opbevares i lagen.
Løgene sauteres i smøren til de næsten er "bløde løg". Herefter tilsættes eddike og sukker og der dampes 5 min. underlige låg. Låget fjernes og løgene dampes næsten tørre inden de blendes og køles ned.
Lad toastbrødet udbløde i mælk og rør imens kødet sejt med salt og peber. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Form 2 bøffer og steg i 5 min på hver side.
Imens lunes bollerne, de smøres let med estragon mayonaise. Herpá kommes et par blade hjertesalat, bøffen ovenpå, så en god klat løgpure, 1 grillet svamp og syltede løgringe og burgeren er klar til servering.